luni, 7 iulie 2014

Creativitate fără limite



Creativitatea este energie, este alegerea de a privi aceleași lucruri în moduri cu totul noi și a fi recunoscător că le vezi pentru întâia oară, acum. Creativitatea este să faci din fiecare zi, cea mai bună zi a vieții tale, fără a te lăsa încorsetat de timp cu reguli precum "Am timp și mâine" sau din contră, "Nu am suficient timp". Creativitatea e în acum. 


Dacă îți lipsește energia este pentru că nu ți-ai alimentat sufletul cu forme și culori noi, prin care să vezi lumea care te înconjoară. 


Uită-te în jur



Nu există momente banale, care să se repete. Deși când deschizi geamul ai impresia că vezi aceeași copaci, ei nu sunt la fel ca și ieri. Frunzele lor s-au schimbat. Poate că au înverzit sau soarele le-a ars. Poate că s-au îngălbenit și unele au căzut. Poate copacul este mai cocoșat de timp și amintiri. Nu este același peisaj și nici tu nu mai ești cel de ieri, căci ai o nouă zi și șansă care ți se întinde în față. 
Lumea este într-o continuă schimbare. Dacă privești la microscop o formă de viață, fie ea și o piatră...vei vedea mișcare, nu stagnare. 
În spatele lucrurilor banale, se ascunde o sursă de energie și inspirație. 


Trăiește fiecare zi, în loc să o supraviețuiești



Poți aduce creativitatea în fiecare domeniu din viața ta și nu te lăsa blocat de numele ei. Spune-i curiozitate dacă vrei sau alege tu un nume care să te facă să te simți motivat. Nu te gândi că ai nevoie de un talent special sau de vreo abilitate înnăscută pentru a avea idei unice, pentru a trăi o creativitate fără limite. Creativitatea fără limite este mai degrabă alegerea de a fi prezent la viața ta și de a vedea lucrurile cu ochi curioși. 


Creativitatea în relații



Relațiile sunt creative atunci când îți redescoperi partenerul de fiecare dată, când te concentrezi pe lucrurile pe care nu le cunoști despre el, iar cele pe care le știi deja, nu le etichetezi. Privește-le din nou, curios, ca și când ai vedea la el acele calități sau defecte pentru prima dată. 

Dacă ești într-o relație și îți acorzi timpul de a te cunoaște pe tine și pe celălalt, este imposibil să apară plictiseala, rutina sau repetiția. Relația creativă va deveni atunci un dans, în care îți dai voie să te lași condus și să conduci, descoperind mereu noi mișcări ce le poți face împreună cu celălalt. 


Creativitatea în muncă



Munca ta este creativă atunci când refuzi să faci o repetiție din fiecare zi și te simți mereu provocat de energia a ceea ce-ți place să faci. Cauți să înveți lucruri noi și în fiecare zi o iei de la capăt ca și când ar fi prima zi de lucru. Și chiar este. 

Dacă simți că te plictisește sau ți-a dispărut interesul pentru ceea ce faci, caută o provocare în fiecare activitate de-a ta, întreabă-te "Ce pot învăța nou de aici?", "Cum pot vedea lucrurile diferit?", "Cum pot condimenta munca mea, în așa fel încât să-mi aducă o satisfacție emoțională mai mare?"

Atunci când vei dori să vezi lucrurile cu alți ochi, aceștia se vor deschide și ți se va arăta un nou Univers. 


Caută inspirația în lucrurile din fața ta



Uită-te în bucătăria ta ca și când nu ai știi ce este acolo. Fii prezent când cureți cartofii și gândește-te la mâinile care au cultivat aceste legume, apoi le-a cules din pământ. Pământ care a avut puterea de a-ți oferi acum mâncarea ce o pui pe masă. 

Uită-te la copaci și urmărindu-le evoluția, întreabă-te ce ai putea să înveți de la ei și cum poți aplica lecțiile și în viața ta. De exemplu, copacul nu se teme, el nu spune "După așa iarnă grea...mă tem că nu voi mai avea frunze verzi."

Privește-te în jurul tău la cele mai banale obiecte și întreabă-te "cum au apărut, ce nevoie îți satisfac și cum le poți folosi altfel?" 

Asta este o creativitate fără limite. Să fii prezent la viața ta și să descoperi lucrurile din jurul tău, ca și când le-ai vedea pentru prima dată. 

Nu te mulțumi cu o viață plină de plictiseală, repetiție și rutină, căci îți omori sufletul și îți piere energia. Privește în schimb fiecare zi prin ochii copilului care acum se descoperă și descoperă lumea în care respiră. 

O zi trăită cu plictiseală și cu emoții neutre, este ca și o mâncare rece, fără pic de condiment. Ține de foame, dar nu te mulțumește. 
Condimentele sunt la tine. Folosește-le și pune sare și piper zilelor tale, în așa fel încât să aibă gust, miros, sens. Și fă asta începând de acum. Fă ca această săptămână să fie prima din restul vieții tale. Și fă-o magică! 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu